TÆT PÅ CENTRET

Gode udflugt muligheder

 • AARHUS BYMUSEUM
  Bymuseet er ikke blot et museum, men tager selv aktiv del i udforskningen af nogle af de historiske perioder. I den permanente udstilling kan I få mere at vide om byen Århus’ 1200 år lange historie – følg udviklingen fra en vikingeby til en moderne by.

  Se mere om Aarhus bymuseum her

 • BESØG VÆKSTHUSENE & BOTANISK HAVE
  Botanisk Have er en af Århus’ største og ældste parker. I Botanisk Have kan i nyde synet af de mange plantesamlinger eller bare slappe af i de rekreative oplevelser. Der findes også en friluftsscene og en legeplads i haven.

  Se mere om besøg på væksthusene og botaniskhave her

 • ROSENHOLM SLOT
  Slottet fremstår i dag som et adelshjem, og viser, hvordan Danmarks førende adelsfamilie har levet gennem næsten 450 år. På en rundvisning gennem slottes stuer og sale kan I høre slottets historie, opleve de fine gobeliner, Danmarks største samling af familieportrætter og måske møde et af de aktive spøgelser. Slotsparken, der omgiver slottet, er også et besøg værd.

  Se mere om Rosenholm slot

 • AARHUS DOMKIRKE
  Kirken er med dens 93 m den længste kirke i Danmark og en af de ældste murstensbygninger i Jylland. Bygningen af Domkirken påbegyndtes i det 13. århundrede. Oprindelig var Aarhus Domkirke bygget i romansk stil, men den genopbygget i gotisk stil.

  Se mere om Aarhus Domkirke

 • MUSEUM ØSTJYLLAND FOR SKOLER, LEG OG LÆRING
  Et museumsforløb giver god mulighed for at arbejde med den lokale kulturhistorie og kulturarv på en levende, sanserig og konkret måde. Vi formidler med udgangspunkt i fortællingen, det dialogbaserede, det legende og det interaktive. På den måde håber vi at skabe rum for oplevelse, fordybelse og motivation.

  Se mere om Museum Østjylland for Skoler, leg og læring

 • KALØ SLOTSRUIN
  Kalø Slotsruin er, hvad der er tilbage efter en af Danmarks største middelalderborge. 1313 påbegyndte Kong Erik Menved byggeriet af borgen, som via sin placering skulle forstærke den kongelige magt samt kontrollere naturhavnene i den inderste del af Kalø Vig. Efter nogle turbulente århundrede blev Kalø overdraget til Ulrik Frederik Gyldenløve, som i 1672 lod det meste af borgen rive ned og derpå sendte materialerne til København til bygningen af Charlottenborg på Kongens Nytorv.
 • ENERGIMUSEET
  Her kan små og store pilfingre eksperimentere og lege sig til ny viden. Frilandsafdelingen rummer huse fra forskellige årtier, hvor I kan opleve, hvordan elektriciteten har ændret vores indretning og hverdag. I Solbyen kan museets gæster se gamle vindmøller, blive blæst igennem i vindtunnellen, lave solens stråler om til el og fremstille el med brændselsceller og brint.

  Se mere om Energimuseet

 • DJURSLAND JERNBANEMUSEUM
  På dette jernbanemuseum synliggøres tidligere tiders jernbanetrafik og kollektiv trafik i det hele taget på især Djursland.
  Såvel det kørende materiel som de ting, der er brugt i hverdagen til styring af banerne udstilles.

  Se mere om Djursland Jernbanemuseum

 • GAMMEL ESTRUP
  I opleve HELE landbrugets udviklingshistorie fra bondestenalderen til i dag. Oplev også den smukt anlagte Landbrugsbotanisk Have med over 400 nytte- og prydplanter samt den flotte humlehave og æbleplantagerne med 272 gamle danske æblesorter.

  Se mere om Gl. Estrup – Dansk Landsbrugsmuseum

 • NATURHISTORISK MUSEUM
  På Naturhistorisk Museum kan I opleve det mylder af liv, som befolker vores jord og komme bag naturens hemmeligheder.

  Se mere om Naturhistorisk Museum

 • STENO MUSEET
  På udstillingen om videnskabens historie finder I en kronologisk og en tematisk afdeling. Den kronologiske afdeling byder på en oversigt over de præcise videnskaber fra Oldtiden til det 17. århundrede, og den tematiske afdeling behandler områder som astronomi og tid, landmålinger, optik, elektromagnetisme, atom- og kernefysik samt kemi.

  Se mere om Steno museet

 • DANSK PLAKATMUSEUM
  Dansk Plakatmuseum har en samling af plakater fra både Danmark og udlandet, som udgør ikke mindre end 300.000 plakater. Her informeres om plakatens historie – lige fra det simple budskab på oldtidens mure til den håndlavede plakat og den grafiske, fuldfarvede plakat, som er trykt i mange eksemplarer.

  Se mere om Dansk Plakatmuseum

Oversigtskort

KONTAKT PINDSTRUP CENTRET

Anita Fredriksen

Kursus og konference koordinator

Anita Frederiksen
Telefon 8639 6111
af@pindstrupcentret.dk

Tina Buus Hansen

Direktør Pindstrup Centret

Tina B. Hansen
tbh@pindstrupcentret.dk

Anne Mette Christensen

Leder af teknik og køkken

Anne-Mette Bæch Christiansen
abc@pindstrupcentret.dk

Kontakt os

Pindstrup Centret er et unikt sted

Smil til gæsterne og gæsterne vil smile tilbage
Kontakt os
INDKVARTERING
KURSUSLOKALER
FEST HOS OS
KURSUSDØGN