Fondens formål

Fondens formål
Fondens formål
Fondens formål

Fondens formål gør at det giver mening at være gæst på Pindstrup Centret

Når du afholder dit kursus/dagsmøde på Pindstrup Centrets støtter du Pindstrup Fondens arbejde for at fremme integrationen mellem børn og unge.

Ca. 1000 børn, unge og forældre har hvert år glæde af Pindstrup Fondens familiekurser og ferielejre.

Pindstrup Centret har sine rødder i den Danske spejderbevægelse og H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor.

Pindstrup Fonden blev stiftet i 1971 under protektion af H.K.H Prinsesse Benedikte med det formål at fremme fællesskabet mellem handicappede og
ikke-handicappede børn og voksne. I kan se meget mere om historien bag Fonden Pindstrup Centret, fra starten i 70’erne til i dag lige her.

H.K.H. Prinsesse Benedikte indviede centret med ordene ”Centret er i hele sin udformning skabt til formålet: at lade børn og unge mødes i forskellige aktivitets- og samværsformer
og herigennem opleve, at et eller andet handicap hos et medmenneske egentlig ikke er nogen hindring for, at man kan have det rart sammen”.

Der afvikles ferielejre for børn i skolernes vinter-, sommer og efterårsferie, som alle afvikles af de mange tilknyttet frivillige, som er en stor den af drivkraften bag Pindstrup Fondens arbejde.
Læs meget mere om de kendte ferielejre for børn og familie aktiviteter på familienet

Respekt for alle individer

For år tilbage var det at være handicappet eller invalid forbundet med sygdom og skam. Børn og unge, der ikke levede op til ”normen”, blev gemt væk og sendt på institutioner.

I dag er der i langt højere grad respekt omkring det enkelte menneske, – når vi taler i Danmark – og udtrykket handicappede mennesker erstattes i højere grad af udtrykket mennesker med funktionsnedsættelser. Det er ligeledes også helt naturligt i dag, at bygninger og offentlige områder etableres med fuld tilgængelighed for bl.a. kørestolsbrugere.

Fællesskab mellem generationer

Pindstrup Fondens tre centre, Brogaarden, Pindstrup Centret og Bymose Hegn, har igennem de snart 50 år, som fonden har eksisteret, budt velkommen til mere end 900.000 gæster – handicappede såvel som ikke-handicappede. Fondens formål fokuserede i starten på børn og unge, men i dag er fokus på både børn og voksne og fællesskabet mellem generationer.

Udviklingen er i fuld gang og indenfor de næste år vil Brogaarden blive beriget med endnu et fællesskabsinitiativ, når der opføres et Senior Resort og 50 nye ældreboliger på Brogaardens område med henblik på at integrere beboerne i centrets hverdag og aktiviteter.

God Fondsledelse er lovpligtigt

Fonden Pindstrup Centrets har redegjort for god fondsledelse iht. lovpligtig redegørelse om god fondsledelse jf. årsregnskabslovens § 77 a.
Redegørelsen er offentliggjort og tilgængelig på vores hjemmeside.

Pindstrup Fondens redegørelse for god fondsledelse 

Vores formål på Pindstrup Centret, er at afholde ferielejre for børn

Fonden Pindstrup Centrets

familieaktiviteter

Familienet udbyder en bred række familiekurser for familier med børn med handicap/særlige behov. Vi har mere end 40 års erfaring, og kurserne er kendetegnet ved, at der både er kursusprogram for forældre, søskende og børn med handicap.

På kurserne skabes et åbent og trygt miljø, hvor familierne får ny viden & værkøjer, udveksler erfaringer og danner netværk. Her kan man tale ”frit fra leveren” om at være en familie med et barn med handicap, og man bliver mødt med forståelse af andre i samme situation.

Vores ferielejre

Fonden Pindstrup Centrets

ferielejre

FamilieNet har den grundholdning, at alle mennesker har noget at bidrage med, handicap eller ej.

Hvert år afvikles en række ferielejre, hvor børn med og uden handicap/særlige behov deltager i f.eks. sport, spil, friluftsliv, disco og stjernenætter hvor alle kan deltage.

En stor del af børnene på lejren har et handicap/særlige behov, og nogle af deltagerer har været på lejr mange gange før, mens andre er med for første gang.

Kontakt Pindstrup Centret

Direktør

Tina Buus Hansen
Mail: tbh@pindstrupfonden.dk
Tlf. 8639 6111

Receptionist & koordinator

Mie Jørgensen
Mail: post@pindstrupcentret.dk
Tlf. 8639 6111

Køkken

Anne-Mette Christiansen Bæch
Mail: abc@pindstrupfonden.dk
Tlf. 8639 6111