Piet Simonsen

Sport og CP

Glæden ved sporten er det vigtigste

Glæden ved sporten er det vigtigste! Hvis man vil i gang med para sport, så skal mal gøre det, fordi det er sjovt og fordi man brænder for det, og man skal gøre det for sin egen skyld. For mig er det fællesskabet, turene og det, at jeg kan udfordre mig selv, der betyder noget.

Nogle med CP kører på 3 hjulede racercykler og andre på kører på 2 hjulede racercykler. Jeg kører selv på 2 hjulet racer. Der er kommet flere i gang på 2 hjulede racercykler i Danmark de senere år, og vi mødes nogle gange i løbet af sæsonen og træner sammen. Det er fedt, når der er andre, der har nogenlunde samme funktionsniveau, og jeg kan udfordre mig selv.

Fantastisk fællesskab og oplevelser med sporten

Fællesskabet er helt klart det fede ved cykling, både på nationalt og internationalt plan, og jeg har været på mange fede ture. Jeg har været i gamet i mange år, og der er mange gode snakke på kryds og tværs, når vi er ude til løb, om hvordan man træner og også om alt muligt andet.

Jeg har repræsenteret Danmark mange gange, og det er noget helt særligt. Det er der ikke mange, der får lov at opleve. Fællesskabet i den danske trup er også noget helt særligt.

Jeg vil gerne udfordre mig selv og forbedre mine tider og placeringer. Hvis jeg for eksempel havde en bestemt tid sidste år på en enkelstart i Køln, så vil jeg gerne gøre det bedre i år. Ved dette års DM i para cykling var der også én, der på papiret var bedre end mig, og så vil jeg gerne gøre det bedre end sidste år, hvor jeg blev nr. 3. Man er vel lidt konkurrence menneske.

Det kræver tro på sig selv at komme i gang med sporten

For mig skulle der tilløb til og jeg skulle tro på mig selv, for at komme i gang med sporten. Jeg kørte på en 3 hjulet cykel, og lærte først i en sen alder, at køre på en 2 hjulet cykel. Før jeg begyndte i para cykling, manglede jeg måske nogle rollemodeller, at se op til og nogle rammer, hvor jeg virkelig blev udfordret og hvor man prøver sine grænser af, og hele tiden udfordrer hvad man kan.

Det er vigtigt ikke at give op. Når jeg er ude til cykelløb, Så giver det også lige 5% ekstra, når jeg siger til mig selv, ’du kan godt, ikke give op’, så jeg f.eks. ikke blive ’lap’et’ med en omgang.

Det med ikke at give op, bruger jeg også på andre punkter end i sporten, det kan f.eks. være i arbejds-situationer, når det er presset. Jeg vil gerne bevise for mig selv, at jeg godt kan, og det har hjulpet mig i mange situationer.

Nyhedsbreve