Jacob Nossell

Om iværksætteri, succesoplevelser og fleksibilitet

Jacob Nossell

Foto: Martin Bubandt

Min baggrund

Jacob Nosell: Uddannet journalist, selvstændig, levet-viden ekspert, formidler, entreprenør, foredragsholder, samt medvirket i
flere tv- og radio programmer.

Til daglig Jacob Nossell iværksætter, handicapkonsulent og partner i Nossell & Co, som han selv har startet

Succes oplevelser er altafgørende og succes er individuelt

Jeg synes, at det er vigtigt, at man får nogle succesoplevelser. Hele livet igennem. Det kan lyde lidt fortærsket, men det er utroligt vigtigt. Det er også vigtigt, at man selv erfarer, hvad en succesoplevelse er, og hvad det kræver at få en succesoplevelse. Det er ikke, fordi jeg er fortaler for et konkurrencesamfund, og det er meget individuelt, hvad der er en succesoplevelse. For mig er en succesoplevelse, at man får følelsen af, at man er stolt af sig selv, og det, man laver, er godt. Det kan værdsættes af andre, fortæller Jacob.

Prøv dine grænser af

Jeg tror, mange unge med CP har ’fået for mange på lampen’, og så kan man blive bange for at prøve igen og få øje på problemerne, i stedet for løsninger. Jeg tror, hvis man aldrig rigtig har prøvet sine grænser af, så kan man nemt blive usikker på sig selv. For mig er det sundt at prøve grænser af, og jeg synes også, at det er positivt at finde sin grænse, stoppe op og finde frem til, hvad der er svært og hvorfor, siger Jacob.

’Vanvittig’ drøm om at arbejde med kommunikation

I en ret tidlig alder fik jeg en drøm om at arbejde med kommunikation. Det lød ret vanvittigt for mange, fordi jeg har et talehandicap. Jeg måtte tage mange samtaler med folk omkring mig, men hvis der er noget, man brænder for, så skal man prøve det af. Jeg begyndte på journaliststudiet på RUC, og jeg kom igennem det. Jeg har fra en tidlig alder vidst, at jeg kunne blive god til at kommunikere, måske ikke på den helt grænse måde, fortæller Jacob.

Livet som selvstændig giver større fleksibilitet

Jacob mener, at struktur i hverdagen er afgørende, for at hverdagen fungerer, og dette kan gælde for mange med CP.
Har man svært ved selv at strukturere hverdagen, kan man bruge netværket, apps og andre værktøjer.

Jeg har nok altid vidst, at jeg aldrig ville blive ansat ’på normal vis’. I dag er jeg selvstændig, og jeg laver ‘mit eget’ på mine egne præmisser. Det er tillokkende for mig, både i forhold til mit handicap og energiniveau, fordi jeg kan lave mere af det, jeg er god til, og mindre af det, jeg ikke er så god til. Jeg har større fleksibilitet i hverdagen. Er jeg træt en dag, så kan jeg selv planlægge min tid og mine opgaver efter det. Jeg vil gerne udfordre 8-4 arbejde og inspirere til et mere fleksibelt arbejdsmarked, slutter Jacob.

Nyhedsbreve