Astrid Siemens Lorenzen

Uddannelse og CP

Min baggrund

Uddannelse og CP
Stop aldrig med at drømme, selv om der er bump på vejen

Astrid bor i København og studerer på DTU. Astrid er i bestyrelsen i Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Astrid har Cerebral Parese og bruger en computer til at kommunikere med.

Astrid Siemens Lorenzen

Lige siden jeg var lille, har jeg haft en drøm. En drøm om ikke at lade mit handicap begrænse mig.
En drøm om at tage en uddannelse.

Det har altid været mig bevidst, at jeg med denne målsætning ville møde modstand.
Mange der ikke kender mig, ser kun mit handicap og ryster på hovedet.

Vi lever i et samfund fyldt med fordomme, om hvad vi kan og ikke kan. Det er bare støj, som vi må få bugt med,
men det tager desværre tid, og det gør vi kun, hvis vi er modige!

På grund af mit handicap har jeg modtaget en række afvisninger fra uddannelsesinstitutioner. Selv om mit handicap bibringer flere forhindringer, man skal overkomme, betyder det ikke, at man ikke skal stå ved sin drøm. Jeg blev afvist af det første gymnasium, jeg søgte optagelse på. Fordomme var årsagen og heldigvis så et andet gymnasium mit potentiale. Historien gentog sig, da jeg søgte optagelse på videregående uddannelse. Nogle ser begrænsninger, andre ser muligheder. Når udefrakommende betvivler ens evner, er det vigtigt at stå ved sig selv og ikke tage det som et nederlag, der skal forties.

Alfa og omega er, at man har støtte fra ens bagland, og man bliver troet på af dem, der kender en.

Det har altid været vigtigt for mig at undersøge mine muligheder og huske på at ”mange veje fører til Rom”. Så selv om en vej er lukket, kan man alligevel ende der, hvor man ønsker. Hvis vi ikke kaster os ud i det uvisse, så finder vi aldrig ud af, hvad vi er i stand til.

Det er ingen hemmelighed at jeg til tider tænker, hvad i al verden har jeg kastet mig ud i? I disse situationer minder jeg mig selv om, hvad min drøm er, og vurderer om jeg har mig selv med i processen, for det er vigtigt, at man har det. Hvis man synes, at man ikke har vilkårene til at forfølge ens drøm i en periode, skal man hellere stoppe og etablere de rette vilkår, før man fortsætter. At droppe ud af en uddannelse er ikke det samme som at give op. Jeg havde ikke de rette betingelser, da jeg startede på universitet og valgte derfor at tage et sabbatår for at forberede min studiestart.

Essentielt er det, at man har det godt og nyder det, man er i gang med.

Selv om der er bump på vejen, så stop aldrig med at drømm

Nyhedsbreve

jose

Ungdomsweekender

Ungdomsweekenderne er et tilbud for unge med og uden handicap samt socialt udsatte unge i alderen 15-25 år. Se hele nyhedsbrevet her >>

Læs mere »